BIFF 2006

HUKKLE

2002 • 1t 17m • Ungarn

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Hukkle
Regi
György Pálfi
En billedskjønn, nesten dialogløs perle med mystisk stemning, rare folk og fin landsbygd fra Ungarn

Livet går tilsynelatende sin vante gang i den lille ungarske byen Kesernyes. Biene surrer, fisken biter, menn gjør som menn oftest gjør, og kvinnene lager middag, uten at noen av elementene blir lagt mer eller mindre vekt på. Snart kreperer katten, et mannefall er i emning og politimannens desperasjon øker i takt med etterforskningen – en tragedie er i ferd med å nå overflaten. Denne fantastiske lille filmen er blitt beskrevet som TWIN PEAKS møter MIKROKOSMOS, og har gått sin seiersgang på festivaler verden over.

De vakre bildene, den snedige kameraføringen og alle de merkelige lydene er til tider mer framtredende enn handlingen. Lydsporet er en fantastisk støysymfoni komponert av hverdagslyder – knirkingen fra en dør, skranglingen fra en gammel sykkel, gryntingen fra en gris og vann som tipler på takene. Lydene orkestreres sammen til hva regissøren kaller et konseptuelt lydlandskap, sentrert rundt en eldre manns hikking. Hukkle er et lydhermende ord for hikke på ungarsk.

Regi

György Pálfi (f. 1974) er fra Budapest og studerte regi ved Akademiet for Drama og Film. HUKKLE fra 2002 var hans debutfilm og er på programmet i år som et ekstra bidrag til å bli kjent med Pálfis univers. Han har laget en episodefilm etter dette, men TAXIDERMIA er hans definitive gjennombrudd som viden kjent ungarsk filmskaper.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}