BIFF 2014

Human Capital

2013 • 1t 49m • Frankrike / Italia

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Språk
italiensk
Undertekster
Engelsk
Regi
Paolo Virzi
Manus
Francesco Bruni, Francesco Piccolo, Paolo Virzi
Foto
Jerome Almeras
Klassekritikk forkledd som krimgåte

Dino Ossola er en pinlig usofistikert eiendomsmegler, med et patologisk behov for å bli betraktet som en storkar. Og når hans datter Serena innleder et forhold med Massimillo fra den velstående Bernaschi-familien, øyner han muligheten til å bli rik - og dermed lykkelig. En fatal kveld blir skjebnene til de to familiene ugjenkallelig knyttet sammen. Filmen er delt opp i fire kapitler, som alle tar for seg én av rollefigurenes roller den skjebnesvangre, regntunge desembernatten.

HUMAN CAPITAL er en fengslende og intens thriller som holder publikum på pinebenken, men også en smertefull beretning om sosial ulikhet i et italiensk samfunn sterkt preget av økonomiske nedgangstider. Mens rollefigurene styrer mot katastrofen, avdekkes et systematisk misforhold i verdien av menneskeliv i et samfunn som bruker variablene «forventet levealder» og «inntjeningskapasitet» for å beregne verdien av et liv. Med sin nye film byr regissør Paolo Virzì på bitende klassekritikk forkledd som en krimgåte.

Regi

Paolo Virzì (Italia, 1964) Filmer i utvalg: EVERY BLESSED DAY (2012), TUTTA LA VITA DAVANTI (2008), NAPOLEON AND ME (2006) MY NAME IS TANINO (2002), LA BELLA VITA (1994)

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}