BIFF 2017

Human Flow

2017 • 2t 20m • Irak / Israel / Jordan / Mexico / Tyrkia / Tyskland / USA

Ingen visninger i salg for øyeblikket
TEMA:
Originaltittel
Human Flow
Språk
engelsk
Undertekster
engelsk
Regi
Ai Weiwei
Manus
Boris Cheshirkov, Tim Finch, Chin-Chin Yap
Foto
Koukoulis Konstantinos, Zanbo Zhang, Xie Zhenwei
Produsent
Heino Deckert, Ai Weiwei
Glimt fra en krympende verden

Når du leser dette er mer enn 65 millioner mennesker verden over på vandring for å finne et trygt sted å oppholde seg, etter å ha blitt fordrevet fra hjemmene sine som følge av krig, naturkatastrofer eller personlig forfølgelse. Ai Weiweis HUMAN FLOW er satt sammen av opptak fra 23 land, og gir oss et innblikk i hverdagen til noen av disse menneskene som har forlatt alt de kjenner og eier, og begitt seg inn i en usikker og høyst risikabel fremtid.

For å tvinge publikum til å ta disse realitetene innover seg, klipper Ai Weiwei fra nærmest abstrakte oversiktsbilder av teltleire og små fjell av forlatte flytevester, til nærbilder av familier på vandring gjennom landskap hvor de verken er kjente eller velkomne. HUMAN FLOW utforsker de psykologiske effektene av å bli behandlet som et logistisk problem og en økonomisk byrde, og ser nærmere på hva det innebærer for både enkeltindivider og samfunnet som helhet når vi slutter å se på personer i nød som mennesker på lik linje med oss selv. For når verden blir mindre, må medmenneskeligheten bli større.

Regi

Ai Weiwei (Kina, 1957) Filmer i utvalg: AI WEIWEI'S APPEAL ¥15,220,910.50 (2014), STAY HOME (2013), SO SORRY (2012), THE CRAB HOUSE (2012), ONE RECLUSE (2010), DISTURBING THE PEACE (2009), BEIJING 2003 (2004)

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}