BIFF 2019

Human Nature

2019 • 1t 30m • USA

Ingen visninger i salg for øyeblikket
TEMA:
Originaltittel
Human Nature
Språk
engelsk
Undertekster
delvis engelsk
Regi
Adam Bolt
Manus
Adam Bolt, Regina Sobel
Foto
Derek Reich
Produsent
Adam Bolt, Meredith DeSalazar, Sarah Goodwin
Alt du vil vite om CRISPR (men ikke våger spørre om)

Du har sannsynligvis hørt om CRISPR, men vet du hva det er? Egentlig? I HUMAN NATURE byr regissør Adam Bolt på en informativ og grundig, men lettfattelig innføring i vitenskapen som gjør det mulig å «redigere» menneskekroppens DNA. Disse revolusjonerende oppdagelsene åpner for å kurere sykdommer og lidelser som hittil har vært regnet for uhelbredelige, men med disse nye mulighetene følger også et nytt sett av moralske og praktiske problemstillinger. For hvor går egentlig grensene for menneskets tukling med naturens byggeklosser?

Denne tankevekkende dokumentaren viser oss nøyaktig hvor vanskelige disse dilemmaene er. Her møter vi både vitenskapsfolk og mennesker som lider av alvorlige sykdommer som kunne vært behandlet med CRISPR-teknologi. Alle har de forskjellige synspunkter på hvordan den nye vitenskapen skal benyttes, og Bolt viser oss hvordan beslutningene menneskeheten vil fatte i de kommende årene, kan få drastiske konsekvenser for fremtiden. HUMAN NATURE er en intelligent og balansert film om vår tids kanskje viktigste vitenskapelige oppdagelse.

--

HUMAN NATURE vises også gratis i Universitetsaulaen torsdag 26. september kl 16:30 med påfølgende paneldebatt i samarbeid med Bioteknologirådet og Universitetet i Bergen. Facebook-event her.

Les om visninger i Universitetsaulaen her.

Regi

Adam Bolt (USA) HUMAN NATURE er Bolts debut som regissør.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}