BIFF 2010

Human Terrain

2010 • 1t 22m • USA

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Human Terrain
Regi
James Der Derian & David Udris & Michael Udris
Amerikansk dokumentar om akademikeres tragiske rolle i moderne krigføring

Blant de mange aspektene ved krig og væpnede konflikter er den teknologiske utviklingen noe som  fascinerer stadig flere; enten man opplever den via nyhetene eller på Discovery Channel. Som oftest er målet med dette å kunne skape en fordel som maksimerer effektiviteten ved voldsbruk, samtidig som man minimerer risikoen for ens egne soldater. Dokumentaren ”HUMAN TERRAIN” gir oss et fascinerende innblikk i hvordan akademia og intellektuelle med samfunnsvitenskap som felt har blitt implementert fra amerikansk hold de siste årene. Det begynner å bli en stund siden krig handlet om soldater og infanteri. Nå utspilles det også en kulturell konflikt som de involverte partene ønsker å vinne. Men hvordan kan man fortelle soldater, midt i en voldelig konflikt, om kulturell sensitivitet, om å ta hensyn til antropologiske vurderinger? HUMAN TERRAIN handler om ’soldatdiplomatene’ nåtidens konflikter har skapt.

Regi

James Der Derian er utdannet ved Oxford og er i dag professor i statsvitenskap ved det prestisjefylte Brown University. Han har utgitt en rekke bøker om krigføring og internasjonale forhold. HUMAN TERRAIN er hans første dokumentarfilm.

Brødrene Michael og David Udris har lang fartstid innen dokumentarsjangeren og kan vise til visninger på TV, kino og gallerier. I tillegg er de begge forelesere innenfor dokumentar- og TV-faget. HUMAN TERRAIN er deres første helaftens dokumentarfilm.

 

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}