BIFF 2005

Hundevakten

2004 • 1t 25m • Russland

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Nochnoy prodavets
Regi
Valery Rozhnov
En russisk forviklingskomedie av det burleske slaget

En student har funnet den perfekte løsningen på tom lommebok og manglende lesing. Han får seg jobb som nattevakt på en døgnåpen butikk og forventer seg en lang, rolig og produktiv natt med bøkene. Ting blir ikke helt som studenten hadde tenkt seg. En morder er løs; en slik som liker å skjære opp ofrene sine og tappe dem for blod. Sjefens kone er også løs, og ute etter moro. I tillegg er en ivrig politietterforsker stadig innom butikken for å sjekke om noen har sett noe utenom det vanlige.

Slik har det seg at hovedpersonen plutselig og nærmest uforskyldt befinner seg i sentrum av begivenhetene, med hendene fulle av blod og fanget fullt av sjefens kone. Han får ikke lest mye den natta, for å si det sånn.

Den lette og slagferdige humoren i HUNDEVAKTEN ufarliggjør ellers groteske temaer som menneskebiff og øksedrap. Filmen er en moderne russisk forviklingskomedie av det burleske slaget.

Regi

Valery Rozhnov er en av russisk films nye talenter. Sammen med blant andre Andrei Korshunov, Mikhail Vasserbaum og Elena Nikolaeva, står han som representant for en ny bølge av unge, russiske regissører som bruker komedien som utgangspunkt for sine betraktninger om Russland. Rozhnov debuterte som regissør med kortfilmen A TOUCH i 1998, og HUNDEVAKTEN er hans spillefilmdebut.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}