2009 • 1t 30m • Tyskland

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Hunger
Regi
Karin Steinberger & Marcus Vetter
Mens vi eser ut og bestiller supersize-menyer sulter millioner verden over

De rike blir rikere mens de fattige blir flere. Dette er en så altfor kjent hypotese som er på god vei til å bli realitet. Samtidig gjør teknologisk nyvinning at mat blir produsert i større kvanta enn noensinne. Et økende fedmeproblem gjør seg synlig i USA, mens det ikke langt utenfor deres egne landegrenser utspiller seg en kamp rundt matfatet i Haiti. I Brasil blir regnskogen kuttet ned, noe som bidrar til økt global oppvarming. På den andre siden av kloden resulterer dette i lengre tørkeperioder sør for Sahara og produksjon av mat i disse områdene blir stadig vanskeligere.

HUNGER er en film som tar opp problemet med ujevn fordeling av godene og de urettferdige og fatale konsekvensene dette medfører. Fem mennesker – på tre kontinenter – blir spillebrikker i en global kamp om ressurser, og gir en stemme til verdens matvareproblem. For selv om inntektsforskjellene kan få det til å se ut som om vi lever i ulike verdener, bor vi alle på samme planet – og vi har alle problemer.

Regi

MARCUS VETTER har i en årrekke vært på vei opp og fram i festivalverden med dokumentarfilmer som WO DAS GELD WÄCHST (2000), selvbiografiske MEIN VATER, DER TÜRKE (2006) og TRADER’S DREAMS (2007), om eBay. I 2010 vant han prisen for beste dokumentarfilm i Tyskland for sin DAS HERZ VON JENIN. Den handler om en palestiner hvis sønn blir skutt av israelske soldater, og som donerer sønnens organer til israelske barn.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}