BIFF 2019

Hunting for Hedonia

2019 • 1t 30m • USA / Tyskland / Brasil / Storbritannia / Danmark

Ingen visninger i salg for øyeblikket
TEMA:
Originaltittel
Hunting for Hedonia
Språk
engelsk
Undertekster
engelsk
Regi
Pernille Rose Grønkjær
Manus
Lone Frank, Pernille Rose Grønkjær
Foto
Ben Bernhard
Produsent
Sigrid Dyekjær
Hvor er all lykken hen?

Hedonia er navnet psykiater Robert Heath ga til lykkesenteret i hjernen som han selv var på jakt etter å finne og påvirke. HUNTING FOR HEDONIA beskriver Heaths suksess og fall – hvordan han havnet i unåde og ble skrevet ut av historien. 30 år senere har nevrologien tatt opp jakten på ny. Dokumentaren utforsker utviklingen i «deep brain stimulation» og ser på potensielle bruksområder som blant annet depresjon og avhengighet. For eksempel kan permanent installerte elektroder i utvalgte områder av hjernen justere unormal aktivitet og dermed normalisere psykiatriske tilstander. Men hva er normalt? Eksistensielle og forskningsetiske spørsmål melder seg når man har makten til å forandre en personlighet.

Manus er skrevet av fagbokforfatter og forskningsjournalist Lone Frank, som har en doktorgrad i nevrobiologi og blant annet skriver for Weekendavisen/Morgenbladet. Regissør Pernille Rose Grønkjær balanserer intervjuer og arkivmateriale med vellagde rekonstruksjoner og opptak fra Heaths eksperimenter – og det hele knyttes sammen av Tilda Swintons sobre fortellerstemme.

Regi

Pernille Rose Grønkjær (Danmark) Filmer i utvalg: DEN ANDEN SIDE (2017), GENETIC ME (2014), LOVE ADDICT (2011), THE MONASTERY: MR. VIG AND THE NUN (2006)

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}