BIFF 2001

Hushjelper

2001 • 1t 30m • Brasil

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
DOMÉSTICAS, O FILME
Regi
Fernando Meirelles & Nando Olival

Renata Melo drev sosiologisk forskning på hushjelpers kår i São Paulo på 90-tallet. Hun møtte en rekke kvinner i yrket og fikk lyst til å skrive et skuespill basert på disse intervjuene. Skuespillet ble en suksess og førte til at det ble film av det. HUSHJELPER forteller om kvinnenes hverdag, deres ulike oppfatninger og innstilling til livet. De forteller om sine lengsler og drømmer, som ofte står i sterk kontrast til hverdagen. De beretter om sex og samliv, om håpløse kvinnejegere av noen mannfolk de omgås - og det hele er komisk, stundom tragikomisk. Så hvis du vil få et innblikk i hvordan de lever der - nede i São Paolo - er dette absolutt godt anvendt festivaltid.

Regi

Fernando Meirelles studerte arkitektur og drev med videoarbeider på 80-tallet. Han gikk over til fjernsynsarbeid og laget hele 180 episoder for barne-TV. Han etablerte sitt eget suksess-selskap O2 Films og var medregissør på filmen CRAZY BOY i 1997. Etter HUSHJELPER arbeider han nå sammen med Walter Salles på filmen CITY OF GOD.
Nando Olival har bak seg mer enn 400 reklamefilmer og flere kortfilmer. Han arbeider for tiden med filmen LOVE STORY HOTEL.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}