BIFF 2017

Hva vil folk si

2017 • 1t 46m • Norge

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Hva vil folk si
Språk
norsk/urdu
Undertekster
NB! engelsk
Regi
Iram Haq
Manus
Iram Haq
Foto
Nadim Carlsen
Produsent
Maria Ekerhovd
Nishas to liv

16 år gamle Nisha lever et dobbeltliv. Sammen med familien er hun en veloppdragen og pliktoppfyllende pakistansk jente som respekterer sine foreldre og sin religion, og med vennene er hun en ung norsk kvinne, med driftene, nysgjerrigheten og utforskningstrangen det fører med seg. Balansegangen mellom disse to rollene er krevende, men i likhet med så mange andre jenter i samme situasjon, har Nisha utviklet et imponerende sett med overlevelsesstrategier. Når hennes far tar henne på fersken med kjæresten, og foreldrene ser ingen annen utvei enn å sende henne mot hennes vilje til slektninger i Pakistan, rakner imidlertid Nishas verden fullstendig.

Som i regidebuten JEG ER DIN (2013), skildrer Iram Haq en ung kvinne som slites mellom en norsk identitet og en familie som ser på norsk kultur som en korrumperende innflytelse. HVA VIL FOLK SI er et gripende, velspilt og dagsaktuelt drama om forholdet mellom en far og en datter, og mellom norsk og pakistansk kultur. Filmen har blitt plukket ut til å delta på den prestisjefylte filmfestivalen i Toronto.


HVA VIL FOLK SI blir årets Centerpiece-visning, som er en av tre hovedvisninger under BIFF sammen med åpningsfilm og avslutningsfilm.Følg med på Facebook-eventen her.


Søndag 01. oktober 20:00–21:00 blir det regissørsamtale med Iram Haq på Vaskeriet. Åpent for alle. Gratis inngang. Les mer om programmet på festivalbaren Vaskeriet.


Festivalgjester: Iram Haq, regissør, Maria Mozhdah, medvirkende og Maria Ekerhovd, produsent

Regi

Iram Haq (Norge, 1976) Filmografi: JEG ER DIN (2013)

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}