BIFF 2005

Hvite ravner – det tjetsjenske mareritt

2005 • 1t 35m • Tyskland

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Weisse Raben – Alptraum Tschetschenien
Regi
Johann Feindt & Tamara Trampe
Tre unge russiske krigsveteraner prøver å vende tilbake til livene sine etter krigen i Tsjetsjenia

Petya og Kiril innrullerte seg som frivillige til krigen i Tsjetsjenia da de var 18 år gamle. Katja jobbet som sykepleier ved et militærsykehus i krigssonen. Ingen av dem var den samme da de kom hjem. De var forvandlet til fysisk og psykiske krøplinger, desillusjonerte og traumatisert for livet. De var resultatet av en krig uten helter, bare tapere, og i dagens Russland er det ikke plass for tapere.

I tre år fulgte regissørene Johann Feindt og Tamara Trampe de tre unge krigsveteranenes forsøk på igjen å bli en del av det russiske samfunnet – et samfunn som lukker øynene for krigen i Tsjetsjenia. Ingen vil gi dem arbeid eller vite hva som er skjedd med dem: soldatene er overlatt til seg selv med traumene og minnene om tortur og død. Bare organisasjonen for mødrene til soldatene i Tsjetsjenia er villige til å ta imot og hjelpe veteranene. Det er ingen hjelp å få hos de russiske myndighetene som bare er glade for krigens nye internasjonale merkelapp: krigen mot terror.

Regi

Johann Feindt valgte å begynne på filmstudier etter å ha fullført medisinutdannelsen sin i Hamburg. Siden 1979 har han jobbet som fotograf, regissør og manusforfatter, og har en omfattende filmografi med hovedvekt på dokumentarfilmer.

Tamara Trampe jobbet som klipper og dramaturg frem til 1990, da hun begynte å lage sine egne filmer. Tidligere har hun blant annet laget ICH WAR EINMAL EIN KIND og UND ICH HABE CEZEMBRE EROBERT.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}