BIFF 2011

Hvor går vi nå?

1t 41m • Egypt / Frankrike / Italia / Libanon

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Et maintenant, on va où?
Språk
Arabisk
Regi
Nadine Labaki
Manus
Jihad Hojeily, Nadine Labaki, Rodney Al Haddad, Thomas Bidegain
Foto
Christophe Offenstein
Menns dårskap og kvinners list

Her innledes det med en utrolig vakker koreografert marsj av kvinner som danser i gravlunden. I filmen er det kvinnene som råder grunnen selv om dette tilsynelatende er et mannsdominert samfunn i Libanon. Denne lille landsbyen, temmelig isolert fra omverden grunnet landmineområder og de muslimske og kristne miljøene, prøver å leve side om side uten de store konfliktene. Splittelsen truer imidlertid og kvinnene legger slagplaner for å unngå konflikter.

Filmens tematikk er alvorlig nok, men likefullt er HVOR GÅR VI NÅ? preget av en lysere tone og flere komiske elementer. Nadine Labaki er en kvinnelig arabisk regissør vi er glade for kan levere filmer som bærer preg av håp for fremtiden – ja, skapt av kvinner, selvsagt.

Regi

Nadine Labaki (1974) er libanesisk skuespiller og regissør. Hun er også et velkjent navn i den arabiske musikkvideoproduksjonsbransjen. Hennes debutfilm CARAMEL utkom i 2007 og ble vist på BIFF samme høst. Den kom da også i norsk kinodistribusjon og gjorde det temmelig bra. HVOR GÅR VI NÅ? ble presentert i det prestisjefylte Un Certain Regard i Cannes I år, hvor også Ruben Östlunds PLAY og Joachim Triers OSLO 31. AUGUST konkurrerte.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}