BIFF 2003

Hysterical Blindness

2002 • 1t 38m • USA

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Hysterical Blindness
Regi
Mira Nair

Debby og Beth er to uadskillelige venninner i 30-årene fra en liten forstadsby i New Jersey. Beth har en ti år gammel datter, mens Debby bor sammen med sin mor. Alle de tre kvinnene forsørger seg selv - Debbys mor jobber på en lokal Diners-kafeteria. Her treffer hun en eldre mann som hun etterhvert innleder et forhold til. Debby og Beth, derimot, satser på å finne den rette mannen på en biljardpub i sentrum på fredagskveldene. Problemet er vel kanskje at det ikke er rette sted å lete om man er interessert i faste og seriøse forhold.

Uma Thurman står i stor grad bak HYSTERICAL BLINDNESS: Hun er både medprodusent og har hovedrollen som Debby. Og hun gjør en kjempejobb som den frustrerte kvinnen som opplever å bli misunnelig på sin egen avdankede mor, spilt av Gena Rowlands, som mer enn noensinne utstråler indre skjønnhet i samspillet med den karismatiske Ben Gazzara. Og sist men ikke minst leverer Juliette Lewis et portrett av Beth som er så tatt på kornet som forstadskvinne og alenemor at vi dåner av begeistring for det samlede resultat levert av en skuespillertrupp det lyser av.

Regi

Mira Nair (født i India i 1957) studerte sosiologi i New Delhi og ved Harvard. Hun står bak dokumentarene SO FAR FROM INDIA (1982), INDIA CABARET (1985) og CHILDREN OF A DESIRED SEX (1987). For hennes spillefilmdebut SALAAM BOMBAY! (1988) ble hun belønnet med Camera d’Or og publikumsprisen i Cannes. Andre filmer: MISSISSIPPI MASALA (1991) og MONSOON WEDDING (2001).

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}