BIFF 2005

I dine sko

2005 • 2t 11m • USA

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
In her Shoes
Språk
Engelsk
Regi
Curtis Hanson
Produsent
Ridley Scott, Carol Fenelon, Lisa Ellzey, Curtis Hanson
Vittig og velskrevet drama om livene til to vidt forskjellige søstre

Maggie og Rose er så forskjellige som to søstre kan være. Partyjenta Maggie hanglet seg gjennom videregående og er stadig arbeidsløs, men satser på at det gode utseendet hennes kan skaffe henne alt hun ønsker seg. Rose, på sin side, sliter med vekten og har dårlig selvbilde når det gjelder menn – til gjengjeld er hun jusutdannet ved Princeton og jobber i et høyt ansett advokatfirma. Til tross for motsetningene, er de to jentene bestevenninner. En dag havner de imidlertid i en opprivende krangel. Dermed må søstrene inn på en humpete vei for å lære seg å sette pris på hverandre igjen - godt hjulpet av en bestemor som de begge trodde var død.

Cameron Diaz spiller Maggie og burde være kjent for de fleste gjennom filmer som THERE’S SOMETHING ABOUT MARY, BEING JOHN MALKOVICH og CHARLIES ANGELS-filmene. I rollen som Rose finner vi den australske fabelaktige Toni Collette, som etter hovedrollen i MURIELS BRYLLUP har hatt mindre, men minneverdige roller i blant annet EMMA, GUTTER ER GUTTER og THE HOURS.

Regi

Curtis Hanson er født i 1945 i Reno i USA. Han debuterte som spillefilmregissør med SWEET KILL (1973). Etter å ha produsert, skrevet og regissert flere spillefilmer og tv-produksjoner, fikk han sitt kommersielle gjennombrudd med grøsseren HÅNDEN SOM RØRER VUGGEN (1992). Han ble Oscar-nominert som beste regissør for L.A. CONFIDENTIAL (1997). WONDER BOYS (2000) og 8 MILE (2002) ble også godt mottatt av kritikere og publikum.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}