BIFF 2018

I Do Not Care if We Go Down in History as Barbarians

2018 • 2t 20m • Bulgaria / Frankrike / Tyskland / Tsjekkia / Romania

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Îmi este indiferent daca în istorie vom intra ca barbari
Språk
rumensk
Undertekster
engelsk
Regi
Radu Jude
Manus
Radu Jude
Foto
Marius Panduru
Produsent
Ada Solomon
Don’t mention the war!

I DO NOT CARE IF WE GO DOWN IN HISTORY AS BARBARIANS handler om Romanias rolle i andre verdenskrig, men noen tradisjonell krigsfilm er den så ingenlunde. Filmen utspiller seg i nåtid, og følger en teaterinstruktør som har fått i oppgave å regissere en rekonstruksjon av en historisk hendelse. De frivillige skuespillerne og musikerne har sett for seg noe oppbyggelig og patriotisk – en rumensk ekvivalent av Stiklestadspelet – og det blir derfor stor oppstandelse når regissøren insisterer på å ta for seg massakreringen av jøder under statsminister Ion Antonescu.

På papiret ser «metafilm om rumensk antisemittisme med tydelige nikk til Bertolt Brecht, Walter Benjamin, Hannah Arendt og Jean-Luc Godard» ut som en tung og noe tørr affære, men regissør Radu Jude besitter en unik evne til å forene humor, samfunnskritikk og intellektuelle problemstillinger. BIFF-publikummet husker Jude fra den satiriske publikumsfavoritten AFERIM! (BIFF 2015), og her er han tilbake i storform, med det samme kompromissløse blikket på europeisk historie og det samme fandenivoldske glimtet i øyet.

I DO NOT CARE IF WE GO DOWN IN HISTORY AS BARBARIANS er i vår hovedkonkurranse for internasjonal fiksjonsfilm Cinema Extraordinaire.

Regi

Radu Jude (Romania, 1977) Filmer i utvalg: THE DEAD NATION (2017), SCARRED HEARTS (2016), AFERIM! (BIFF 2015), EVERYBODY IN OUR FAMILY (2012), THE HAPPIEST GIRL IN THE WORLD (2009)

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}