BIFF 2012

I morgen

2012 • 1t 30m • Russland

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Zavtra
Regi
Andrei Gryazev
Du skal få en dag i morgen uten Putin.

For å lage denne dokumentarfilmen om den russiske kunstnergruppen Voina var regissør Andrei Gryazev nødt til å bli medlem av det aktivistiske kollektivet hvis navn betyr krig. Gruppen er både berømt og beryktet for sine intervensjoner, som blant annet inkluderer å velte en parkert politibil for å få tak i en lekeball som hadde trillet under den. I MORGENs nærmest ikke-eksisterende budsjett er i all hovedsak brukt på togbilletter, og ettersom en av Voinas målsetninger er en bred folkelig bevegelse som forkaster pengesystemet, er de heller ikke særlig innstilt på at dokumentaren om dem skal tjene penger.

Nettopp denne prinsippfastheten går som en rød tråd gjennom I MORGEN. Bak Voinas mange barnslige, banale og destruktive påfunn skjuler det seg en mer seriøs agenda – en agenda med rikelige referanser til den moderne kunsthistorien. Og gruppens medlemmer – som har blitt hyllet av både Brian Eno og deres kollega i ånden Banksy – viser også en beundringsverdig mangel på frykt i møte med konsekvensene av deres handlinger.

Regi

ANDREI GRYAZEV er en russisk regissør og tidligere kunstøper. Han er født i Moskva og utdannet innen teaterregissering, manusskriving og film. Han har regissert dokumentarene SANYA AND SPARROW (2009) og MINER’S DAY (2010). I 2012 kunne han lansere sin tredje okumentar ZAVATRA (TOMORROW).

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}