BIFF 2011

I mørket er alle ulver grå

2011 • 1t 30m • Norge / Danmark

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
I mørket er alle ulver grå
Regi
Alexander Eik
Ulvetid

Varg Veum våkner av et smell som ryster hele Bergen. Et våpenlager utenfor byen har gått i lufta, og flere mennesker er drept ¬– deriblant Veums bestevenn Even. Politietterforskningen konkluderer med at Even har sprengt bygningen med vilje, noe Veum nekter å akseptere. Privatetterforskeren bestemmer seg for å grave i materien på egenhånd, hvilket bringer ham til Budapest, hvor han trekkes inn i et et livsfarlig spill. Når kjæresten Karin blir det neste offeret, innser vår helt at han har tatt seg vann over hodet, og at han kanskje omsider har gått løs på en sak han ikke vil klare å løse.

På tross av at han aldri har lært seg bergensdialekt, har Trond Espen Seim opparbeidet seg stor respekt for sin innsats i rollen som Gunnar Staalesens store detektivhelt. Og hans glitrende samspill med Bjørn Floberg i rollen som Jakob Hamre har løpt som en rød tråd gjennom filmene, og denne filmen er intet unntak. I MØRKET ER ALLE ULVER GRÅ er en bunnsolid norsk kriminalfilm, og nok et høydepunkt i den populære Veum-serien.

Regi

Alexander Eik er utdannet kunstmaler, og begynte å lage kortfilmer på midten av nittitallet. I 2001 mottok han Amandapris for kortfilmen FØRSTE AKT. Eik har laget en rekke reklamefilmer og musikkvideoer i tillegg til spillefilmer som KVINNEN I MITT LIV (2003) og Varg Veum-filmene KVINNEN I KJØLESKAPET (2008), BEGRAVDE HUNDER (2008) og den aktuelle I MØRKET ER ALLE ULVER GRÅ.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}