BIFF 2010

I Saw the Sun

2009 • 2t • Tyrkia

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Günesi gördüm
Regi
Mashun Kirmizigül
Fra Kurdistan til Bergen – og tilbake igjen?

I den sørøstlige delen av Tyrkia bor Altun-familien i en liten fjellandsby som har vært åsted for krigshandlinger over en periode på mer enn 25 år. Når krigen trappes opp, blir de så tvangsforflyttet til Istanbul sammen med andre familier fra området. Haydar og Isa prøver å finne en ny tilværelse i storbyen med sine små barn, mens den eldre Davut og hans familie søker lykken i Norge ved hjelp av menneskesmuglere. Etter mye om og men, befinner de seg i Bergen – nærmere bestemt på Bryggen. Men her blir de innhentet av immigrasjonsmyndighetene og sendt avgårde til Oslo – eller blir de egentlig det?

Samtidig i Istanbul må Isa opereres grunnet graviditetskomplikasjoner. Deres voksne sønn blir venn med en gruppe transvestitter og han begynner etterhvert å erkjenne sin egen seksuelle legning. I et samfunn som ikke aksepterer at annerledeshet stilles blott til skue, befinner den unge mannen seg i et kulturelt minefelt. Det hele brygger i et fullstendig absurd crescendo opp til et stort familiedrama.

Regi

Mashun Kirmizigül (f. 1969), av kurdisk herkomst, er en stor mann i tyrkisk underholdningsindustri. Han har gjort stor suksess i hjemlandet som artist, skuespiller, musikkprodusent og nå filmregissør. Kirmizigül gjorde sin debut i registolen med THE WHITE ANGEL (2007), som ble den mest sette filmen i Tyrkia det året. I SAW THE SUN er hans andre spillefilm, og tar for seg den kurdiske problematikken i Tyrkia. 

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}