BIFF 2015

I skyggen av kvinner

2015 • 1t 13m • Frankrike / Sverige

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
L''Ombre Des Femmes
Språk
fransk
Undertekster
norsk
Regi
Philippe Garrel
Manus
Philippe Garrel, Jean-Claude Carrière, Caroline Deruas-Garrel, Arlette Langmann
Foto
Renato Berta
Produsent
Saïd Ben Saïd, Michel Merkt
Skyggespill for galleriet

Filmskaperekteparet Manon og Pierre elsker både hverandre og å jobbe sammen, men mens de arbeider med en dokumentar om krigen, møter Pierre den vakre arkivassistenten Elisabeth. Plutselig overskygger nytt begjær gammel kjærlighet, og Pierre står overfor et valg som vil få store konsekvenser for både ham selv og kona. Men mens han går og grubler på sitt moralske dilemma, oppdager han til sin store overraskelse at Manon også befinner seg ved samme korsvei. Skal de forsøke å redde ekteskapet eller kaste seg ut i noe nytt og usikkert?

Med det vakre dramaet I SKYGGEN AV KVINNER hadde veteranen Philippe Garrel i år æren av å åpne det prestisjetunge regissørprogrammet Quinzaine des réalisateurs i Cannes. Garrel har produsert tankevekkende og kritikerroste filmer i mer enn et halvt århundre, og hans nyeste opus er intet unntak. Og selv om det i utgangspunktet er mannens moralske kvaler som står i fokus, byr Garrel på to sterke og minneverdige kvinnelige rollefigurer som mer enn veier opp for den mannlige hovedpersonen, og til tider, vel, setter ham i skyggen.

Regi

Philippe Garrel (Frankrike, 1948) Filmer i utvalg: JEALOUSY (2013), REGULAR LOVERS (2005), J’ENTENDS PLUS LA GUITARE (1991), L’ENFANT SECRET (1979)

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}