BIFF 2015

Ice and the Sky

2015 • 1t 29m • Frankrike

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
La Glace et le Ciel
Språk
fransk
Undertekster
uten
Regi
Luc Jacquet
Manus
Luc Jacquet
Foto
Stéphane Martin
Produsent
Richard Grandpierre
Storslått om en av klimaforskningens pionerer

I en alder av 23 år reiste Claude Lorius i 1955 til Antarktis på en ett år lang ekspedisjon, og oppdaget hvordan man kunne påvise at menneskeheten har påvirket klimaet. Ved å bore i isen og hente opp snøkrystaller og is som har ligget uberørt, kunne man undersøke hvordan lufta og temperaturen var da de ble skapt. Oppdagelsen er en av klimaforskningens hjørnesteiner, og Lorius har brukt hele livet på å forske på og advare mot menneskehetens innflytelse på planeten vi bor på.

I ICE AND THE SKY tar den Oscarvinnende regissøren bak PINGVINENES MARSJ med seg Lorius tilbake til Antarktis. Her brettes Lorius' liv og klimaforskningens historie ut, ved hjelp av arkivopptak som tidligere ikke har blitt vist, og spektakulære og urovekkende scener som viser hvor drastisk klimaet har forandret seg. Regissør Luc Jacquet har denne gangen laget en dokumentar som går i front mot klimaskeptikerne, og utfordrer publikum til å gjøre det samme. ICE AND THE SKY avsluttet årets filmfestival i Cannes, og har fått svært gode kritikker av både anmeldere og klimaforskere.

Regi

Luc Jacquet (Frankrike, 1967). Filmer i utvalg: ONCE UPON A FOREST (2013), THE FOX AND THE CHILD (2007), PINGVINENES MARSJ (2005)

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}