BIFF 2011

If a Tree Falls

2011 • 1t 25m • USA / Storbritannia

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
If a Tree Falls: A Story of the Earth Liberation Front
Regi
Marshall Curry
Hvor går grensen mellom aktivisme og terror?

Rundt århundreskiftet gikk militante miljøaktivister i USA til angrep på bedrifter de mente drev med miljøskadelig virksomhet. Daniel McGowan var en av dem og ble etter hvert lederen av ELF – Earth Liberation Front – en organisasjon FBI har kalt Amerikas største nasjonale terrortrussel. I 2005 ble McGowan arrestert under en storoffensiv mot radikale aktivister, og nå venter en mulig livstidsdom. Vi møter ham i tiden fram mot rettsaken, og får et viktig innblikk i McGowans bakgrunn for å bli med i ELF.

Gjennom intervju med andre medlemmer i organisasjonen, i tillegg til detektiven som var på jakt etter dem, gjenfortelles også de dramatiske hendelsene på slutten av nittitallet. IF A TREE FALLS utforsker en periode hvor miljøaktivister braket sammen med tømmerhogstbedrifter og myndigheter. Temaet sivil ulydighet belyses gjennom en historie om en kompromissløs kamp mot naturovergrep. Samtidig stilles det viktige spørsmål ved bruken av begrepet terrorisme.

Regi

Marshall Currys første spillefilm, STREET FIGHT (2005), ble nominert til Oscar for beste dokumentarfilm. Han fulgte opp med RACING DREAMS (2009) som ble vist på BIFF i fjor, hvor han følger tre unge gokart-racere som drømmer om en gang å få delta i Nascar, det største racersirkuset i landet. Både STREET FIGHT og RACING DREAMS er inkludert i Rotten Tomatoes sin topp 30-liste over mest kritikerroste dokumentarer. IF A TREE FALLS har blant annet vunnet pris for beste klipp i Sundance.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}