BIFF 2020

If It Were Love

2020 • 1t 22m • Frankrike

1 interessert
Ingen visninger i salg for øyeblikket
TEMA:
Originaltittel
Si c'était de l'amour
Språk
engelsk/fransk/svensk
Undertekster
uten
Regi
Patric Chiha
Manus
Patric Chiha
Foto
Jordane Chouzenoux
Produsent
Charlotte Vincent
En ung dansetrupp, en magisk forestilling, en oppløsning av skillet mellom kunst og virkelighet

Gisèle Viennes «Crowd» er et usedvanlig cinematisk dansestykke. Forestillingen kan best beskrives som et rave party i slow motion, der dansernes kontrollerte bevegelser skaper en illusjon av at tiden går i sneglefart. Dette gir opphav til en spøkelsesaktig og hypnotisk atmosfære, og de gjenkjennelige små dramaene som spilles ut blant danserne på scenen får et fremmedgjørende og nærmest rituelt preg.

I Patric Chihas IF IT WERE LOVE følger vi en dansetrupp som turnerer med «Crowd», og får et innblikk i hva dette bemerkelsesverdige stykket gjør med de femten unge danserne på og av scenen. «Crowd» slipper nemlig ikke taket i utøverne etter at teppet har gått ned: Flere av dem opplever at rollefigurene deres begynner å leve sitt eget liv, samtidig som de tar med seg elementer av seg selv inn i dansen. IF IT WERE LOVE er en tankevekkende og uhyre stemningsfull dokumentar om en magisk danseforestilling og den flytende grensen mellom kunst og virkelighet. «Crowd» er co-produsert av BIT Teatergarasjen.

Visningen tirsdag 13. oktober blir innledet av Sven Åge Birkeland, BIT Teatergarasjen.

Denne filmen kan strømmes på BIFF+ fra 12. til 31. oktober 2020. Begrenset antall visninger på BIFF+.

Regi

Patric Chiha (Østerrike) Filmografi: BROTHERS OF THE NIGHT (BIFF 2016), BOYS LIKE US (2014), DOMAINE (2009), HOME (2006), LES MESSIEURS (2005)

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}