BIFF 2004

Ikke rør deg

2004 • 2t 05m • Italia

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Non ti muovere
Regi
Sergio Castellitto

En regnfull dag faller en 15 år gammel jente av scooteren og havner på sykehus med alvorlige skader. På det samme sykehuset jobber kirurgen Timoteo, som er jentas far. Han blir sittende rastløs på venterommet mens kollegene hans utfører operasjonen på datteren. Preget av situasjonens alvor begynner den vellykkede kirurgen og familiefaren å reflektere over livet sitt. Når datteren så blir liggende i koma setter han seg ned ved sengen hennes og starter en monolog hvor han avslører en skjult hemmelighet i livet sitt: Over en periode på flere år har Timoteo hatt et forhold til en fattig prostituert jente. Langsomt får vi historien om hvordan de møttes og hvordan forholdet deres utvikler seg over tid.

Penélope Cruz leverer en solid tolkningen av rollen som den prostituerte kvinnen og er for anledningen sminket til det ugjenkjennelige. Sergio Castellitto, som spiller Timoteo, har regissert og skrevet manus sammen med sin kone, Margaret Mazzantini. Filmen er basert på hennes bestselgende roman. Dette er en dramatisk og følelseladet historie om konsekvensene av valg i livet.

Regi

Sergio Castellitto (f. 1953) er født og oppvokst i Roma. Han er en erfaren og kjent skuespiller i Italia, både på scene og lerret. Listen over filmer han har medvirket i er lang, og innbefatter titler som DET STORE BLÅ (1988), THE GREAT PUMPKIN (1993), THE STAR MAN (1995), UNFAIR COMPETITION (2001) og MOSTLY MARTHA (2002). I 1999 debuterte han som regissør med LIBERO BURRO, der han, i likhet med NON TI MUOVERE, skrev manus sammen med sin kone Margaret Mazzantini. Han spiller selv hovedrollen i begge filmene.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}