BIFF 2007

I'm Not There

2007 • 2t 16m • USA

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
I'm Not There
Språk
Engelsk
Regi
Todd Haynes
Manus
Todd Haynes, Oren Moverman
Foto
Edward Lachman
Produsent
John Goldwyn, Jeff Rosen, John Sloss, James D. Stern, Christine Vachon
Bob Dylans liv i ulike stadier spilt av seks forskjellige skuespillere – inkludert Cate Blanchett!

En utrolig fascinerende og fantasifull reise gjennom Bob Dylans liv, hvor ikke mindre enn seks forskjellige personer spiller ham på hver sin måte. På samme måte som Dylan aldri har vært lett å sette i bås, men har endret profil og nærmest personlighet, viser Todd Haynes her ulike sider ved trubaduren som er blitt en stemme og et ikon for flere generasjoner.

Filmen begynner med motorsykkeluhellet i 1966 og fra denne dramatiske opplevelsen går filmen både bakover og forover i tid, og beretter om andre viktige øyeblikk i trubadurens liv. Som ung gutt (spilt av den svarte ungdomsskuespilleren Marcus Carl Franklin) bærer Dylan navnet Woody Guthrie. Siden spilles han i ulike stadier i livet av Heath Ledger (som kvinnebedårer) og Christian Bale (som folkesanger). Han "fornyer" seg senere som evangelisten Arthur (Ben Whishaw) og siden gestalter Richard Gere ham som kjederøykende poet, mens Cate Blanchett spiller den unge androgyne Dylan som rockestjerne!

Vi møter også stjerner som Charlotte Gainsbourg, Julianne Moore og David Cross, som henholdsvis hustru, muse og poetkollega.

Regi

Todd Haynes (1961) er født i Los Angeles og studerte kunst og symbollære ved Brown University. Han står bak kortfilmer om Rimbaud og Karen Carpenter og debuterte med langfilmen POISON (1991) som vant i Sundance og Teddybjørnprisen i Berlin. Siden har han laget DOTTIE GETS SPANKED (93), SAFE (95), VELVET GOLDMINE (98) og FAR FROM HEAVEN (02).

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}