BIFF 2010

I'm Still Here

2010 • 1t 48m • USA

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
I'm Still Here
Regi
Casey Affleck
En dokumentar om en atten måneder lang practical joke

Joaquin Phoenix tok for alvor skrittet ut av storebror Rivers skygge med rollen som Commodus i Ridley Scotts GLADIATOREN (2000). Deretter imponerte han en samlet filmverden med sin innsats i rollen som Johnny Cash i WALK THE LINE (2005). Alt synes å peke én vei for Joaquin Phoenix – oppover. Men så kom nyheten om at han hadde lagt skuespilleryrket på hylla til fordel for en karriere innen rap. Phoenix' beslutning ble møtt med skeptiske smil og overbærende forventninger om snarlig retrett, men etter en rekke bisarre medieopptredener – med det ekstremt lite dynamiske intervjuet hos David Letterman som det desidert laveste punktet – var konsensus at den unge lovende skuespilleren hadde gått fullstendig bananas.

Men så var det bare tøys. I'M STILL HERE er en film som utforsker forholdet mellom massemedia og den plastiske størrelsen vi omtaler som 'virkeligheten'. Sammen med regissør Casey Affleck har Joaquin Phoenix laget årets viktigste film om Hollywood og kjendisverdenens mekanismer.

Regi

Casey Affleck har gått fra å være "Bens mindre kjekke, mer kredible lillebror", til å bli en respektert og allsidig skuespiller – og nå også regissør. Casey Affleck startet karrieren allerede i 1995, og spilte sammen med sin eldre bror i CHASING AMY (1997), DEN ENESTÅENDE WILL HUNTING (1997) og 200 CIGARETTES (1999). Samtidig gjorde han seg bemerket med små, men minneverdige roller, blant annet i Steven Soderberghs filmer om Danny Ocean. Men er først de siste årene – med filmer som LONESOME JIM (2005), THE ASSASINATION OF JESSE JAMES BY THE COWARD ROBERT FORD (2007) og THE KILLER INSIDE ME (som også vises på årets festival) – at han har fått sitt virkelige gjennombrudd som skuespiller. I'M STILL HERE er hans første film som regissør.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}