BIFF 2011

Imagining Emanuel

2011 • 0t 52m • Norge

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Imagining Emanuel
Regi
Thomas Østbye
Kunne du ha gjort rede for ditt liv? Og ville folk tro deg?

Emanuel har ikke bevis på sin identitet og oppholder seg illegalt i Norge. Uten identitetspapirer er det umulig for Emanuel å overbevise noen om hvem han virkelig er. Til tross for en detaljert redegjørelse for hvordan han kom seg til Norge i 2003, er det ingen ansvarlige her som tror på hans fortelling om en svært vanskelig tilværelse i sitt hjemland Liberia. Emanuel ønsker ikke å leve illegalt og har forsøkt å få returnere til Liberia uten hell. Norske myndigheter hevder nemlig at Emanuel kommer fra Ghana og har derfor tvangssendt ham dit to ganger. Begge gangene har ghanesiske myndigheter returnert ham til Norge med beskjed om at han ikke er ghaneser. Han har verken oppholdstillatelse, rettigheter eller utreisemuligheter, og er dermed dømt til et liv i limbo.

Regissør Thomas Østbye tilnærmer seg Emanuel ved hjelp av en rekke forskjellige dokumentarsjangere. De forskjellige avbildningene gir oss ulike inntrykk av den samme mannen, og åpner opp for spørsmål om identitet og representasjon.

Regi

Thomas Østbye jobber med film, foto og installasjon. Han er utdannet ved DNF, underviser selv og driver produksjonsselskapet PlymSerafin.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}