BIFF 2007

Import Export

2006 • 2t 15m • Østerrike

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Import Export
Regi
Ulrich Seidl
Ny film fra Ulrich Seidl. Du er herved advart.

IMPORT EXPORT er Ulrich Seidls nye film, og med det er også mye sagt. Seidl har med sine nakne, dokumentarfilmaktige filmer nærmest skapt seg sin egen sjanger; filmspråket er klinisk og rett på sak, og tema er alltid menneskets mørkeste sider. IMPORT EXPORT er intet unntak.

Filmen består av to separate, i utgangspunktet uavhengige historier. Den ukrainske sykepleieren Olga pakker sakene sine og reiser til Wien, hvor hun etter hvert greier å skaffe seg en stilling på geriatrisk avdeling ved et sykehus. Sikkerhetsvakten Paul har fått sparken og tar med seg stefaren sin og reiser motsatt vei. Det de to hovedpersonene har felles, er at deres drømmer om et bedre liv snart viser seg å være i overkant optimistiske.

IMPORT EXPORT er definitivt ikke en film for alle. Den inneholder sterke innslag av både voldelig og seksuell karakter, og preges av et menneskesyn som er svart som natten. Det er ikke dermed sagt at man skal holde seg unna; noen ganger er det direkte sunt å stirre avgrunnen i øynene.

Regi

Etter å ha sett Seidls film ANIMAL LOVE (1996) skal Werner Herzog ha uttalt at han aldri tidligere hadde fått så fritt innsyn i helvete i en kinosal. Seidl (1952), en mann som har dedisert sin karriere til å blottlegge menneskesjelens mørkeste og mest nedrige avkroker, ville sannsynligvis oppfatte dette som en kompliment. Med filmer som MODELS (1999) og HUNDEDAGER (2001) har han skapt seg et ry som den kanskje mest kompromissløse og ubehagelige filmskaperen innen europeisk film.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}