BIFF 2006

IMPOSTURE

2005 • 1t 41m • Frankrike

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Imposture
Regi
Patrick Bouchitey
Thriller om en mislykket litteraturkritiker som kidnapper et ungt kvinnelig forfattertalent

Denne filmen er et ekko av Natscha Kampusch-historien. Serge er en snobbete litteraturkritiker og universitetsprofessor. Mens vennene hans gir ut den ene kritikerroste boka etter den andre, har han selv aldri klart å skrive det mesterverket han føler er ham verdig. Når studenten Jeanne ber ham ta en titt på romanmanuskriptet sitt, er forventningene lave, og overraskelsen desto større: Jeanne har skrevet en briljant bok, som Serge sender til et forlag i sitt eget navn. Da boka blir antatt, har han bare én ting å gjøre: Han kidnapper den unge jenta. Men hvordan skal han bli kvitt henne, og hva gjør han når forlaget ber om en oppfølger?

IMPOSTURE er en iskald thriller inspirert blant annet av filmene til Alfred Hitchcock. Det er også den andre langfilmen regissert av skuespiller Patrick Bouchitey, og han spiller selv rollen som den mislykkede forfatteren Serge. I rollen som det unge forfattertalentet Jeanne, finner vi nykommer Laetitia Chardonnet, som gjør en imponerende jobb.

Regi

Patrick Bouchitey ble født i 1946 i Haute-Saone
i Frankrike. Som skuespiller har han deltatt i rundt 70 film- og tv-produksjoner. Han regidebuterte i 1991 med Bukowski-filmatiseringen KALD MÅNE, som deltok i det internasjonale konkurranseprogrammet under Cannes-festivalen. IMPOSTURE er hans andre film som regissør.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}