IN BLOOM gir oss en sterk skildring av en hovedstad i stor u..." /> IN BLOOM gir oss en sterk skildring av en hovedstad i stor u..."/> IN BLOOM gir oss en sterk skildring av en hovedstad i stor u...">
BIFF 2013

In Bloom

2013 • 1t 42m • Frankrike / Georgia / Tyskland

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Grdzeli nateli dgeebi
Undertekster
Engelsk
Regi
Nana Ekvtimishvili, Simon Groß
Manus
Nana Ekvtimishvili
Foto
Oleg Mutu
Tenåringsliv i det postsovjetiske Georgia

Eka og Natia er fjorten år og bestevenninner, bosatt i Tbilisi. Året er 1992 og etterdønningene fra Sovjetunionens fall merkes tydelig i Georgias hovedstad; den sosiale uroen gir jevnlig utslag av vold i gatene, og landet er i krig med utbrytergruppene fra den etnisk og kulturelt separate regionen Abkhasia. Men livet går likevel sin vante gang for Eka og Natia, som i likhet med fjortenåringer flest er mest opptatt av guttene på skolen og utforskning av hvor grensene i livet går.

IN BLOOM gir oss en sterk skildring av en hovedstad i stor uro, og er løselig basert på regissør og manusforfatter Nana Ekvtimishvili sine egne erfaringer fra ungdomstiden i Tbilisi. Filmen er en del av den nye spennende bølgen av kvalitetsfilm fra Georgia. Den har allerede blitt belønnet med FIPRESCI-prisen og prisen for beste film under årets Hong Kong International Film Festival.

Regi

NANA EKVTIMISHVILI er en georgisk filmskaper som er er utdannet ved University of Film and Television Konrad Wolf i Potsdam. IN BLOOM er hennes første spillefilm.

SIMON GROß har studert filmregi i München, og har tidligere laget spillefilmen FATA MORGANA (2007). IN BLOOM er hans andre film som regissør.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}