BIFF 2011

In God We Trust

2011 • 0t 52m • Norge

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
In God We Trust
Regi
Astrid Schau Larsen
Hvordan stoppe AIDS når prevensjon er en synd?

I Uganda er fem prosent av befolkningen HIV-positive. I dette fattige landet blir flere av befolkningens behov dekket av kristne menigheter som aktivt engasjerer seg i samfunnet, og flere av dem får pengestøtte fra den amerikanske regjeringen for sitt kampanjearbeid mot HIV og AIDS. Disse organisasjonene promoterer i henhold til sin tro seksuell avholdenhet og trofasthet, men flere av dem har i tillegg en irrasjonell aversjon mot prevensjonsmidler, som de ser på som en oppfordring til promiskuitet. I et land med et kjønnsrollemønster der kvinner i liten grad kan nekte sex, lang mindre kreve sikker sex, blir dette høyst problematisk.

IN GOD WE TRUST er en del av Astrid Schau-Larsens masteroppgave i religionsstudier. Med faglig nøkternhet skildrer hun kristendommens rolle i Uganda med AIDS-problematikken som utgangspunkt. Hun viser en unik evne til å la ulike talsmenn presentere sine synspunkter på deres egne premisser, før hun sakte kommer frem til sin grundige konklusjon.

Regi

Astrid Schau-Larsen har utdanning innen både film, religion, økonomi og historie, og har sammen med sin produksjonspartner Morvary Samaré i selskapet Ramz brukt sin allsidige bakgrunn til å lage samfunnsaktuelle dokumentarer. Deres film om incest, I SKYGGENES DAL, vakte stor oppmerksomhet og debatt da den hadde premiere på BIFF i 2006.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}