BIFF 2018

In Praise of Nothing

2017 • 1t 18m • Frankrike / Kroatia / Serbia

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Språk
engelsk
Regi
Boris Mitic
Manus
Boris Mitic
Foto
Roman Bondarchuk, Vitaly Mansky, Michael Glawogger, Alicia Cano, Nedzad Begovic
Produsent
Boris Mitic
Verden ifølge Ingenting – alias Iggy Pop

Boris Mitics IN PRAISE OF NOTHING er ingen enkel film å plassere. For i hva slags bås setter man egentlig en film hvor opptak gjort av 62 forskjellige fotografer, i 70 land, over en periode på åtte år glir over skjermen mens Iggy Pop messer lyrisk om alt og ingenting? Er det filmatisk zenmeditasjon eller en parodi på pompøse og pretensiøse voiceovere? Et eksistensialistisk essay eller en kosmisk komedie? Eller alt dette på én gang?

Filmens premiss er enkelt: Iggy Pop – eller rettere sagt: Iggy Pops stemme – spiller Ingenting, Det store intet, Den absolutte tomhet. Ingenting er lei av å bli misforstått av menneskeheten, og har derfor rømt hjemmefra for å sette skapet på plass én gang for alle, i form av en lang monolog om tilværelsens mysterier – på rim. Mitics sjangeroverskridende feelgoodfilm er vekselvis poetisk, platt, satirisk, selvhøytidelig, vittig, innsiktsfull, flåsete og filosofisk – men alltid fascinerende. IN PRAISE OF NOTHING har vært publikumsfavoritt på festivaler verden over. Dette er det beste Ingenting har gjort siden «Seinfeld».

IN PRAISE OF NOTHING-regissør Boris Mitic kommer til Bergen under BIFF og vil holde en masterclass på Bergen Media City tirsdag 2. oktober. Les mer her.

Regi

Boris Mitic (Serbia, 1977) Filmografi: GOODBYE, HOW ARE YOU? (2009), UNMIK TITANIK (2004), PRETTY DYANA (2003)

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}