BIFF 2019

In Search...

2018 • 1t 30m • Tyskland / Kenya / Belgia

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
In Search...
Språk
engelsk/tysk/swahili
Undertekster
engelsk
Regi
Beryl Magoko
Manus
Beryl Magoko
Foto
Jule Katinka Cramer
Produsent
Jule Katinka Cramer, Beryl Magoko
Like hel

Kvinnelig kjønnslemlestelse er lett å fordømme som praksis, men hvordan forholder de som har blitt utsatt for slike overgrep seg til det de har blitt utsatt for? Dette er temaet for IN SEARCH…, hvor kenyanskfødte Beryl Magoko intervjuer ofre for kjønnslemlestelse om hvordan det har påvirket livet deres. Selv lot Magoko seg presse til å gjennomgå inngrepet fordi hun trodde det var en del av det å bli voksen. Lemlestelsen har naturlig nok preget henne som menneske, men når hun får vite at det er mulig å gjenopprette skaden ved hjelp av kirurgi, er hun ikke sikker på om hun ønsker det.

Med IN SEARCH… har Magoko laget en åpenhjertig dokumentar hvor hun konfronterer komplekse og betente spørsmål hun har båret med seg gjennom størstedelen av sitt liv. Via samtaler med ofre for kjønnslemlestelse i Europa og Kenya får vi en rekke interessante perspektiver på destruktive ritualer, skamkulturen som omgir kvinnekroppen og den håpefulle utviklingen i synet på kvinners rett til å bestemme over egen kropp.

-

Visningen fredag 27. september kl 18:00 er en gratis visning i samarbeid med Norec. For å sikre deg billett, møt opp i en av kioskene på Bergen Kino og be om billett. Inntil 2 billetter per person. Facebook-event.

-

Festivalgjest: Regissør og co-produsent Beryl Magoko, co-produsent og foto Jule Katinka Cramer

-
I samarbeid med:

NOREC_Logo_Lockup_Horisontal_Neg_RGB.png 

Regi

Beryl Magoko (Kenya) IN SEARCH… er Magokos første helaftens dokumentarfilm.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}