BIFF 2008

In the Arms of My Enemy

2007 • 1t 25m • Frankrike/Belgia/Canada

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Voleurs de chevaux
Regi
Micha Wald
I skogene i Øst-Europa blir søskenkjærlighet til blodtørst

Et sted i Øst-Europa, midt på 1800-tallet, er Jakub og lillebroren Vladimir sultne og kalde. I håp om et bedre liv lar de seg verve av kosakkene. Etter mye vold og smerte får de sverd og hester. Samtidig har brødrene Roman og Elias funnet en annen løsning på samme problem: De stjeler hester. Når de fire møtes kommer beistet frem i de to overbeskyttende storebrødrene. En lang jakt følger, og ingen kommer helskinnet fra den.

Det besynderlige med denne i utgangspunktet tragiske historien om broderskap, der skillet mellom sterkt menneske og kaldblodig dyr ofte viskes ut, er den rolige og vakre måten den fortelles på. Kameramann Jean-Paul de Zaetijd gir inntrykk av å kontrollere sollys og trekroner, og filmer ikke et eneste unødvendig eller dårlig bilde. Den islandske komponisten Jóhann Jóhannsson gjør skoglandskapet om til mektig lyd. Sammen med noen av de beste unge skuespillerne den franskspråklige verden har å tilby, leverer de en meget sterk og vakker film.

Regi

Micha Wald ble født i Brussel i 1974. Etter å ha fullført utdannelse i film og kunst, lagde han tre kortfilmer. Den mest kjente, ALICE ET MOI, vant priser i Cannes, Clermont-Ferrand, Locarno og ved en rekke andre filmfestivaler. I FIENDENS ARMER er hans første langfilm.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}