BIFF 2010

In the Beginning There Was Light

2010 • 1t 35m • Østerrike

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Am Anfang war das Licht
Regi
P.A Straubinger
Man kan ikke leve på luft og kjærlighet alene – man trenger lys også

At mennesker trenger spise og drikke for å overleve er noe alle som har vært gjennom grunnleggende ernæringsundervisning på barneskolen vet. Så når det finnes mennesker som hevder å via eldgamle mystiske teknikker ha nådd et punkt hvor kroppene deres kan klare seg uten mat og drikke, er den mest naturlige reaksjonen å le det hele bort. Men hva hvis det ikke bare er mangeårige utøvere av yoga og meditasjon som hevder at det faktisk går an – hva om et knippe ledende ernæringsfysiologer som har brukt årevis av sitt arbeid på å forske på fenomenet også åpner for at det kan ha noe for seg?

IN THE BEGINNING THERE WAS LIGHT er en film som tar for seg et tema som i utgangspunktet høres fullstendig latterlig ut, men som samtidig utfordrer den vestlige vitenskapelige materialismens arroganse. For hvis vitenskapshistorien har lært oss noe, er det dette: Nittini prosent av det vitenskapens forkjempere har holdt for å være sant, har i ettertid vist seg å være feil. Er det virkelig mulig å leve på luft og lys?

Regi

Østerikeren P.A. Straubinger (1970) er utdannet ved Filmakademiet i Wien. Før det laget han radio i den Dominikanske Republikk, men de siste årene har han hatt ulike jobber innenfor film- og tv-bransjen i Østerrike. IN THE BEGINNING THERE WAS LIGHT (2010) er Straubingers debut som regissør.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}