BIFF 2006

IN THE PIT

2006 • 1t 25m • Mexico

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
En El Hoyo
Regi
Juan Carlos Rulfo
Visuelt slående portrett av livet som arbeider i asfaltjungelen. Årets dokumentariske prisvinner!

I dokumentarfilmen IN THE PIT følger vi arbeidet med den nye Periférico-motorveien i Mexico City – en ny ringvei som bygges som en bro over den forlengst sprengte hovedfartsåren i millionbyen. Midt i trafikken jobber arbeiderne dag og natt, gjennom tåke, stekende sol, storm og kulde. Filmskaperne følger arbeiderne opp i betongkonstruksjonen, ned i grøftene og hjem til husene deres. Arbeidslaget som portretteres i filmen er uensartet og mangfoldig: den sensitive Chavelo blir alltid såret, Vicencio drømmer om livet på landsbygda, mens Isahin aldri ser ut til å få seg dame, til tross for pornobildet han alltid går med på innerlomma. I skarp motsetning til denne rufsete gjengen står brukerne av motorveien, som kun enser arbeiderne når de vil ha noen å legge skylden på under de hyppige trafikkorkene. I bakgrunnen ruver hele tiden den massive betongkonstruksjonen og suset fra den endeløse trafikkmaskinen.

IN THE PIT er en helt unik og slående visuell dokumentar om mennesket i den urbane jungelen, eksistensen midt i asfaltørkenen. Filmen ble belønnet med pris for beste dokumentarfilm både ved Sundance og Karlovy Vary i år.

Regi

Juan Carlos Rulfo (f. 1964) studerte kommunikasjon og senere filmregi ved Centro de Capacitación Cinematográfica. Han har siden jobbet som regissør, fotograf, klipper og lydmann. Eksamensfilmen, GRANDFATHER CHENO AND OTHER STORIES (94) ble nominert til en student-Oscar. Rulfos filmer har vært vist ved en rekke festivaler verden over.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}