BIFF 2012

In the Shadow of a Man

2012 • 1t 05m • Egypt

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
In the Shadow of a Man
Regi
Hanan Abdalla
Kvinnekamp fra innsiden av niqaben.

Den arabiske våren gjorde det klart at Egypt – i likhet med en rekke andre arabiske land – er inne i en periode med store sosiale omveltninger. Som så mange andre steder er det ringvirkningene av en globalisert verden muliggjort av demokratiserende teknologi som er opphav til de største gnisningene, og i et land med over tusen år lange islamske tradisjoner ville det være underlig om prosessen skulle være smertefri.

I IN THE SHADOW OF A MAN møter vi egyptiske kvinner, for hvem de mest presserende spørsmålene om landets utvikling handler om kvinnens plass i samfunnet og hennes rolle i forhold til mannen. Er det rimelig at en mann kan ha flere koner, men en kvinne kun én ektemann? Er det gitt fra naturens side at kvinnen skal lyde mannens ordre? I denne dokumentarfilmen er svaret på disse spørsmålene et ampert ”Nei!” – men det faktum at intervjuobjektene ikke tør si det mens ektemennene deres er i nærheten bidrar til å tegne et nyansert bilde av et Egypt som står med ett bein i den moderne verden og ett i tradisjonen.

Regi

HANAN ABDALLA født i 1988 kommer fra London hvor hun har studert politikk og filosofi ved Universtetet i Oxford. Etter hun var ferdig med studiene i 2010 tok hun flere kurs i film ved blant annet National Film and Television School. Etter dette har hun bodd i Egypt hvor hun har dokumentert og deltatt i den pågående revolusjonen. IN THE SHADOW OF A MAN er hennes første dokumentar.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}