BIFF 2007

In the Shadow of the Moon

2007 • 1t 40m • USA/Storbritannia

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
In the Shadow of the Moon
Regi
David Sington
Apolloferdene fra 1968 til 1972 markerte fire bemerkelseverdige år i USAs historie

Sovjetunionen sendte Sputnik ut i verdensrommet 4. oktober 1957 og romfarten feirer dermed 50-årsjubileum i år. Flere romfartsfilmer er blitt laget i det siste. Denne hadde premiere over hele USA i september og får europeisk premiere på BIFF. Den tar for seg Apolloprosjektet, i likhet med THE WONDER OF IT ALL, som vi også skal presentere. IN THE SHADOW OF THE MOON intervjuer imidlertid også andre astronauter enn de som gikk på månen og har med en rekke opptak som ikke før er vist offentlig.

Da Apolloferdene foregikk i perioden 1968 til 1972 var det mange som kalte det hele sløseri og uvettig bruk av penger. Med tiden har det imidlertid gått opp for de fleste at romfarten har vært en katalysator for ny teknologi og nyvinninger innen meteorologi, medisin, astronomi, andre vitenskapelige felt og ikke minst industrien.

De to filmene vi viser er også innlegg i det overordnede klima- og forbruksperspektivet BIFF tar for seg i år. For er det noe Apolloprogrammet lærte oss, var det hvor fryktelig sårbar vår planet er, slik den fremkommer sett fra rommet.

Regi

David Sington er utdannet ved Cambridge i England og har arbeidet som radioprodusent for BBC World Service. I 1999 forlot han BBC for å starte sitt eget dokumentarfilmselskap. Han har vunnet en rekke prestisjefylte priser for tidligere produksjoner, men IN THE SHADOW OF THE MOON er hans debut som langfilmregissør.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}