BIFF 2007

In the Valley of Elah

2007 • 2t 01m • USA

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
In the Valley of Elah
Språk
Engelsk
Regi
Paul Haggis
Manus
Paul Haggis
Foto
Roger Deakins
Produsent
Paul Haggis
En mønstersoldat forsvinner etter at han har returnert fra krigstjeneste i Irak

Regissøren Paul Haggis leverer her nok et bidrag som beskriver sosiale spenninger i det amerikanske samfunnet. Denne gangen er det hjemkomne veteraner fra krigen i Irak og deres familier det dreier seg om.

Denne fengslende beretningen er basert på faktiske hendelser om en hjemvendt soldat som forsvant og hans far som tok opp letingen etter ham. Sammen med en kvinnelig politietterforsker finner han ut hva som har tilstøtt sønnen da han gikk på byen med sine tidligere troppskamerater.

Filmens tittel er hentet fra Bibelen og kampen mellom David og Goliat. Det er en kommentar til hva en hel generasjon føler på kroppen – at amerikanerne er fanget i en krig som ikke kan vinnes. Det hele er blitt en vellaget kommentar til de samfunnsmessige og psykologiske virkninger krigen medfører.

Regi

Paul Haggis er født i London, Ontario i 1953 og har vært manusforfatter for en rekke fremstående filmer som MILLION DOLLAR BABY (04), som vant Oscar for beste film, THE LAST KISS (06), FLAGS OF OUR FATHERS (06), CASINO ROYALE (06) og LETTERS FROM IWO JIMA (06). Hans regidebut CRASH (04), som han også skrev og produserte vant Oscar for beste film og beste originalmanus.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}