BIFF 2011

In Time

1t 50m • USA

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
In Time
Regi
Andrew Niccol
Time Keeps On Slippin'

IN TIME utspiller seg i en fremtid hvor mennesket har lært seg å kontrollere aldringsprosessen. Ingen mennesker eldes fysisk etter de har fylt 25 år, og for å få bukt med overbefolkningen, har man innført et system hvor tid bokstavelig talt er lik valuta. De rike kan leve evig, mens de fattige må arbeide for hvert minutt av sitt liv. Når den fattige Will Salas arver en formue i tid av en velstående overklassemann før han tar livet sitt, havner han i søkelyset til et hemmelig politi ved navn 'The Timekeepers'.

IN TIME er en stilsikker og oppfinnsom science fiction-film som holder teknologifetisjismen på et minimum. I likhet med regissør Andrew Niccols kritikerroste debutfilm GATTACA, presenterer den en futuristisk estetikk en faktisk kan forestille seg at kan dukke opp en dag. Kombinert med et spennende actiondrevet plott og et skuespillerensemble i storform, sørger Niccols idiosynkratiske fremtidsvisjoner for at IN TIME blir en smart og elegant sci-fioverraskelse.

Regi

Manusforfatter og regissør Andrew Niccol ble født i New Zealand, men startet sin karriere i London med produksjon av reklame. Siden flyttet han til Los Angeles for å lage filmer på mer enn seksti sekunder. Her debuterte han med spillefilmen GATTACA i 1997, etterfulgt av S1M0nE  i 2002 og LORD OF WAR i 2005. Han skrev også manus til THE TRUMAN SHOW. Filmene hans kjennetegnes gjerne ved at de kretser rundt spørsmålet om kunstig tilværelse. IN TIME, lansert i 2011, er hans fjerde spillefilm.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}