BIFF 2012

Indie Game: The Movie

2012 • 1t 34m • Canada

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Indie Game: The Movie
Regi
Lisanne Pajot og James Swirsky
Blizzard er bare SÅ main-stream, ass!

Det tjueførste århundret har introdusert en ny type kunstner, nemlig den selvstendige spillutvikleren. I en tid hvor svære spillselskaper med tusenvis av spillutviklere i staben dominerer markedet, har et knippe enestående oppfinnere stengt seg inne på sine respektive gutterom og satt økonomien, helsa og sinnet på spill for å kunne utvikle sine personlige mesterverk i håp om anerkjennelse på det uoversiktlige havet av et spillmarked.

INDIE GAME: THE MOVIE følger spillutviklerne bak tre selvstendige spill i tiden opp mot og etter utgivelsen av disse. Edmund McMillen og Tommy Refenes står bak spillet Super Meat Boy, eventyret om en hudløs gutt på leting etter sin kjæreste, som er laget av bandasjer. På spillmessen PAX skal Phil Fish lansere spillet Fez, som har fått mye internettbuzz i løpet av de fire årene det har tatt å utvikle det. Utvikleren Jonathan Blow vurderer derimot å starte på et nytt selvstendig spillprosjekt etter braksuksessen Braid.

Regi

LISANNE PAJOT og JAMES SWIRSKY er filmskapere fra Winnipeg i Canada. Sammen har de produsert, regissert, klippet og filmet INDIE GAME: THE MOVIE. Før dette har Pajot produsert prisvinnende TV-programmer og jobbet som journalist for det kanadiske rikskringkastningselskapet CBC. Swirsky er en tidligere TV-spilltester. Han har laget dokumentarer, reklamefilmer og prisvinnende kortfilmer de siste 10 årene.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}