INEQUALITY FOR ALL er en underholdende og engasjerende innfø..." /> INEQUALITY FOR ALL er en underholdende og engasjerende innfø..."/> INEQUALITY FOR ALL er en underholdende og engasjerende innfø...">
BIFF 2013

Inequality for All

2013 • 1t 30m • USA

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Inequality for All
Språk
Engelsk
Undertekster
Norsk
Regi
Jacob Kornbluth
Foto
Dan Krauss, Svetlana Cvetko
Produsent
Jen Chaiken, Sebastian Dungan
Keynes for Dummies

Økonomiprofessor Robert Reich fra Berkeley var arbeidsminister under Bill Clinton, fram til han innså at hans ideer om å fordele godene ikke var gangbar mynt på det nyliberale 90-tallet. Han trakk seg derfor fra stillingen, for å fokusere på forskning og formidling ved de mest prestisjefylte universitetene i USA. Den økonomiske ulikheten har eksplodert siden Reich forsvant ut portene på Det hvite hus, og «de nittini prosentene» har begynt å murre i disse krisetider.

INEQUALITY FOR ALL er en underholdende og engasjerende innføring i hvordan det voksende gapet mellom fattig og rik i USA på sikt truer sparegrisen til begge gruppene – i tillegg til å undergrave demokratiet. Reichs teorier overbeviser, og man får rent lyst til å etterutdanne seg til økonom når man ser den kortvokste sjarmklumpen reise rundt og holde forrykende foredrag. Filmen har drivet som kjennetegner de beste dokumentarfilmene fra USA, og i Reich har den også en fascinerende hovedperson som bringer håp og snakker et språk også ikke-økonomer forstår.

Regi

JACOB KORNBLUTH har hatt suksess på Sundance med spillefilmene HAIKU TUNNEL (2001) og THE BEST THIEF IN THE WORLD (2004), før han samme sted vant en jurypris for INEQUALITY FOR ALL.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}