BIFF 2003

Infernal Affairs

2002 • 1t 40m • Hongkong

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Wu jian dao
Regi
Andrew Lau & Alan Mak

En riktig så sexy politi/gangsterfilm er dette – hentet fra Hong Kong – stedet hvor de elsker denne type film kanskje mer enn i USA. Men ”denne type film” er et noe forkjært uttrykk – for INFERNAL AFFAIRS er ganske så fornyende og oppfinnsom på flere måter. Dette er en urban actionfilm som har gjort det svært så bra blant hjemmepublikumet. Dels skyldes nok det at hovedrollene innhas av kultfigurer på Hong Kongs musikkscene – både Andy Lau og Tony Leung Chiu-wai befester seg som habile skuespillere, mens flere av de øvrige; Anthony Wong, Eric Tsang, Edison Chen og Sammy Cheng allerede er kjente skuespillernavn i Hong Kong.

Ming (Lau) er en politietterforsker som opererer som tyster for en narkogangsterboss (Tsang). Yan (Leung) derimot, er egentlig purk, men har infiltrert samme narkorede, og er en av gangsterbossens yndlinger. Etter hvert som de to informantene får mindre og mindre spillerom vis à vis sine foresatte og hva de kan gjøre uten å røpe seg, vender handlingen mer og mer til et klaustrofobisk mareritt for dem begge og deres ledere.

INFERNAL AFFAIRS utmerker seg ved et manus som bygger opp de respektive karakterer og utvikler dem på en god måte, samtidig som det bygger opp til drama og spenning. Regissørene makter å tilføre filmen den ekstra dimensjonen som fordres for å komponere elegante uttrykte sekvenser. Nei – du vil ikke angre på dette om du er opptatt av stil, form og uttrykk.

Regi

Andrew Lau (bildet) ble født i Hong Kong i 1960, og arbeidet med filmskapere som Ringo Lam og Kar-wai Wong før han debuterte som regissør i 1987. Lau er internasjonalt anerkjent for blant annet YOUNG AND DANGEROUS (1996) og THE STORM RIDERS (1998).

Alan Mak har blitt kåret til en av de ti mest lovende regissørene av Hong Kongs City Entertainment. Maks regidebut var NUDE FEAR (1998), mens hans mest kjente arbeid hittil er A WAR NAMED DESIRE (2000).

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}