BIFF 2004

Infernal Affairs

2002 • 1t 40m • Hongkong

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Wu jian dao
Regi
Andrew Lau & Alan Mak

De oppmerksomme har kanskje fått med seg at INFERNAL AFFAIRS også ble vist på BIFF i fjor. Så hvorfor vise den igjen? Fordi det har kommet til to nye INFERNAL AFFAIRS-filmer, og sammen har disse tre allerede rukket å bli litt av et fenomen, ikke bare i Østen, men også her i vest. Vi viser alle.

INFERNAL AFFAIRS forteller historien om to unge menn fra hver sin side av loven. Ming (Andy Lau) blir beordret av sin bande til å bli en muldvarp i politistyrken. Yan (Tony Leung) blir på politiskolen plukket ut av en offiser til å forlate skolen og bli en muldvarp i underverdenen. Begge synes født til oppgavene sine, og blir etter hvert sterkt knyttet til sitt nye miljø. Når både mafiaen og politiet får nyss i at de har hver sin tyster blant seg, får Ming og Yan i oppdrag å jakte på hverandre. Det er en svinedyktig laget og uvanlig kompleks film som i tillegg er svært pen å se på. Og Hongkong-stjernene Tony Leung og Andy Lau gnistrer i rollene som henholdsvis den gode og den onde - eller er det omvendt?

Regi

Andrew Lau (Wai Keung Lau, f. 1960) har arbeidet med Hongkong-regissører som Ringo Lam og Wong Kar-wai før han debuterte som spillefilmregissør i 1987. Hans fotoarbeide på Kar-wais AS TEARS GO BY (1988) og CHUNGKING EXPRESS (1994) er ypperlig, og han har selv fotografert alle INFERNAL AFFAIRS-filmene. Før INFERNAL AFFAIRS oppnådde han internasjonal anerkjennelse som en habil regissør med YOUNG AND DANGEROUS (1996) og THE STORM RIDERS (1998).

Alan Mak (Siu Fai Mak, f. 1965) har blitt kåret til en av de ti mest lovende filmregissørene i Hongkong. Maks regidebut var NUDE FEAR (1998), mens hans mest kjente arbeid før INFERNAL AFFAIRS er A WAR NAMED DESIRE (2000).

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}