BIFF 2021

Ingen hverdag mer

2021 • 1t • Norge

19 interessert
Ingen visninger i salg for øyeblikket
TEMA:
Språk
norsk
Undertekster
engelsk
Regi
Elsa Kvamme
Manus
Elsa Kvamme
Foto
Kjell Vassdal, Nils Petter Lotherington
Produsent
Elsa Kvamme
Et vennskap i krigstid

INGEN HVERDAG MER forteller historien om østerrikske Ruth Maier som i 1939 kommer til Norge som kvoteflyktning og inngår et nært og intenst vennskap med den aspirerende forfatteren Gunvor Hofmo. Etter noen års omflakkende tilværelse, sammen og hver for seg, blir Maier i 1942 arrestert og deportert, og fire dager senere blir hun drept. Denne hendelsen setter dype spor i Hofmo, og får stor betydning for resten av hennes forfatterkarriere og liv.

Ved hjelp av en blanding av arkivmateriale, intervjuer med venner og familie, og rekonstruerte scener, gir filmskaper Elsa Kvamme oss en historie om to særegne kvinner som så gjennom kaoset i en mørk tidsperiode, og fant trygghet og motivasjon i hverandres selskap. Det er også en fortelling om en stor forfatter som til tross for traumatiske opplevelser og langvarig kamp mot psykiske lidelser, til syvende og sist kom ut av mørket som en av etterkrigstidens fremste lyrikere.

Filmgjest: På visninger merket Q&A kommer Elsa Kvamme (regissør), Cecilie Løveid (dramatiker), Johanne Mandujano (ordstyrer)

Regi

Elsa Kvamme (Norge) Filmer i utvalg: OPPRØRSSKOLEN (BIFF 2018), DET UMULIGES KUNST (2017), EINARS FORSVINNINGSNUMMER (BIFF 2015), TRIKKEN TIL AUSCHWITZ (2014), LEGENES KRIG (BIFF 2011), FIA OG KLOVNENE (2003)

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}