BIFF 2003

Ingen hvile for den tapre

2003 • 1t 47m • Frankrike / Østerrike

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Pas de repos pour les braves
Regi
Alain Guiraudie

En av de mest surrealistiske filmer du noensinne vil ha sett. Basile Matin har en bisarr drøm. Han drømmer at denne natten er den siste i hans liv. Hvis han faller i søvn vil han dø. I hvert fall er det dette som blir oppfattet i drømmen. Eller er det dette som er virkelig? Han prøver å holde seg våken lengst mulig – enten det er i drømme eller ei. Og alle som har forsøkt å holde seg våken lengst mulig vet hva det vil si å se syner etter noen og femti timer!

Igor er en annen ung mann vi møter her. Han er blakk og kjeder seg halvt ihjel. Basiles utrolige beretning og dåder blir en besettelse for Igor. Og så er det Johnny Got. Han er en amatørjournalist og detektiv, som er interessert i saker han ikke har noe med å gjøre. Også han er på jakt etter den virkelige Basile, som det sies skal ha drept alle innbyggerne i landsbyen han kommer fra!

INGEN HVILE FOR DEN MODIGE er en slik film du aldri ellers får sjansen til å se enn her og nå. Du bør ha – i hvert fall et snev av – sans for det surreelle, det absurde og historiefortelling som endrer fullstendig karakter og retning hvert annet minutt om du skal like det du opplever her. Men er du først hektet på surrealisme, er dette filmen for deg!

Regi

Alain Guraudie (født 1964) arbeidet som nattevakt da han begynte å lage kortfilmer som LES HEROS SONT IMMORTELS (1990) og LA FORCE DES CHOSES (1997). Etter å ha skiftet jobb til TV-assistent tok han skrittet videre til novellefilmen, med blant andre DU SOLEIL PUR LES GUEUX (2000). INGEN HVILE FOR DEN MODIGE er hans første spillefilm.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}