2011 • 1t 15m • Island / Storbritannia / Canada

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Inni
Regi
Vincent Morisset
På innsiden av Sigur Rós

I 2007 gjestet det enormt populære islandske bandet Sigur Rós BIFF og spilte før norgespremieren av den forrige dokumentaren om bandet, HEIMA. INNI er den andre konsert-dokumentarfilmen om islendingene og er en intim kunstnerisk konsertopplevelse. I motsetning til HEIMA som handlet like mye om hvordan islandsk natur og historie har påvirket bandets gåtefulle musikk, fokuserer INNI utelukkende på bandet musikalske uttrykk. Der HEIMA var overdådig, fargesprakende og leken, er INNI nesten sparsommelig og naken i sitt høykontrast-svart/hvit-foto av bandet. Filmet på en måte som både er intim og samtidig nesten klaustrofobisk omsluker den oss med en nær én-til-én opplevelse av bandet.

INNI er en elegant filmet dokumentar som iblandet intense arkivopptak gir en minimalistisk og trollbindende beskrivelse av både den musikalske utvikling og opphavet til et av de mest originale og innflytelsesrike band de siste 15 årene.

Regi

Vincent Morisset er en fransk-kanadisk filmskaper. Han har tidligere regissert dokumentaren MIROIR NOIR om bandet Arcade Fire, i tillegg til flere kortfilmer. Morisset liker å kalle seg en "web-friendly" regissør, og er ansvarlig for alle internett-prosjekter for Arcade Fire. 

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}