BIFF 2004

Innocence

2004 • 1t 39m • Japan

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Innocence
Regi
Mamoru Oshii

Året er 2032, og grensen mellom mennesker og maskiner er nesten utvisket. Mennesker har bortimot glemt at de er mennesker, og de som er igjen, lever side om side med kyborger, roboter med et sjelsliv, og såkalte dukker, roboter uten menneskelige egenskaper i det hele tatt. Batou er en kyborg og detektiv for en av regjeringens antiterrorgrupper. Han etterforsker en hyperrealistisk kvinnelig robot som er spesialkonstruert for å utføre seksuelle tjenester. Hun har drept sin eier.

INNOCENCE er oppfølgeren til regissør Mamoru Oshiis GHOST IN THE SHELL fra 1995. Felles for Oshiis to filmer er den gjennomført lekre animasjonen, en kombinasjon av 3D og mer tradisjonell tegneanimasjon. Men kanskje enda mer fascinerende er det hvordan historiene går fra å være tradisjonelle detektivhistorier til å behandle voksne tema som identitet, minner og seksualitet. INNOCENCE er den første animefilmen som noen gang har blitt valgt ut til konkurranseprogrammet i Cannes, og er det beste som er å få sett av anime i dag.

Regi

Mamoru Oshii (f. 1951) er blant de mest spennende regissørene innen dagens animefilm. Han er medlem av "Headgear", animegruppen som blant annet står bak anime-tv-serien og filmene MOBILE POLICE PATLABOR. I ungdommen utdannet han seg til prest i Japan, men ifølge ham selv "skjedde det noe" som knuste hans religiøse tendenser. Likevel er han fascinert av kristendommen, og det refereres ofte til Bibelen i filmene hans. Oshii regisserte sin første tv-serie-episode allerede i 1978, og gjorde braksuksess med GHOST IN THE SHELL i 1995. Han har også medvirket på manussiden på flere animefilmer, blant annet JIN-RÔH (1998).

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}