BIFF 2003

Interstella 5555: The 5tory of the 5ecret 5tar 5ystem

2003 • 1t 07m • Japan

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Interstella 5555: The 5tory of the 5ecret 5tar 5ystem
Regi
Kazuhisa Takenouchi & Leiji Matsumoto

Fire utenomjordiske musikere blir kidnappet av en tvilsom boybandmanager for å bli det neste store hitbandet på Jorden. Daft Punks musikk og Leiji Matsumotos anime smelter sammen til en galaktisk housemusikal. Glem Starlight Express og andre kjedelige musikaler, glem Bowie overført til KP1 - dette er en filmmusikalsk opplevelse du aldri før har vært vitne til.

Medlemmene i Daft Punk var store fans av Matsumotos filmer da de var små, og da de begynte innspillingen av albumet "Discovery" kom de opp med ideen om å lage en animert musikal av hele albumet. Den skulle blande science fiction med den fordervede show-business bransjen, limousiner med romskip. De utarbeidet et historieutkast, tok med dette og det nyinnspilte albumet og dro til Tokyo. Matsumoto likte musikken umiddelbart og resultatet vises for første gang i Norge på BIFF.

Regi

Leiji Matsumoto (bildet) er født i 1938. Han publiserte sin første japanske mangasuksess da han var 15 år gammel. Siden gikk han over til å produsere mer voksne verk som Sexaroidserien (1968), og animasjonsklassikere som YAMATO 2520 (1974), ALBATOR (1978) og THE COCKPIT (1993). Han var også førstemann til å publisere japansk tegneserie på Internett. I 2001 regisserte han Daft Punks musikkvideo "One More Time".

Kazuhisa Takenouchi (født 1960 i Niigata, Japan) studerte først først kommersiell design og deretter animasjon.Etter endt utdannelse arbeidet han som assistent ved et animasjonsfirma. Rundt 1990 kom han med regidebuten i form av en animert kortfilm.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}