BIFF 2001

Intet nytt er godt nytt

2001 • 1t 30m • Nederland

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
MET GROTJE BLIJDSCHAP
Regi
Lodewijk Crijns

Luc Sipkes og hans gravide kone Mieke blir oppringt av en venn av seg, som kan fortelle at hans bror Ad, som har vært savnet i femten år, er oppdaget utenfor La Roche i Ardennene i Belgia. Ad forsvant uten et spor og Luc og hans familie har ikke hørt fra ham siden. Luc og Mieke drar av sted og etter å ha undersøkt området, finner de frem til Ad på en bortgjemt gård langt fra folk. Det viser seg at Ad har flyttet hit med Lucs tidligere venninne, som han heller ikke har sett eller hørt noe fra i alle disse årene. Luc bestemmer seg for å komme til bunns i motivene deres - hvorfor de ikke har gitt livstegn fra seg overhodet. Han later som om bilen hans har fått motorstopp og må overnatte hos dem. Dagen etter går han en tur rundt huset og oppdager en kjellerdør som er låst fra utsiden. Innenfor er det noen eller noe, som svarer med voldsomt bråk og dyriske lyder da Luc banker på.

Selv om det kan høres slik ut, er ikke INTET NYTT ER GODT NYTT en grøsser, men snarere et familiedrama. Filmskaperne sier om filmens tema: ”Noen familier lever i skamfølelse, som dominerer deres liv fullstendig. Filmen beskriver en ekstrem situasjon hvor det ikke finnes noen utveier bort fra dette. Det nærmest tragiske dilemma som dette innebærer var motivasjonen for å lage denne filmen”.

Regi

Lodewijk Crijns (1970) er født i Eindhoven og studerte fotografi og eksperimentalfilm ved Akademiet for Visuell utdanning i Tilburg. Han studerte siden manusskriving og dokumentarregi. Han ble kjent for sine to liksom-dokumentarer KUTZOOI og LAP ROUGE, som begge er prisbelønnet en rekke steder. Debutspillefilmen JESUS VAR EN PALESTINER kom i 1999, og INTET NYTT ER GODT NYTT er hans andre spillefilm.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}