BIFF 2015

Into the Clouds We Gaze

2014 • 1t 06m • Tsjekkia

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
K oblakum vzhlízíme
Språk
tsjekkisk
Undertekster
engelsk
Regi
Martin Dusek
Manus
Martin Dusek, Josef Krajbich
Foto
Lukás Milota
Produsent
Martin Dusek
Ungdommens rånskap

Rada er en en ung mann fra det nordlige Böhmen i Tsjekkia, og ruller stolt opp til de lokale rånefestene i en bulkete Ford han har trimmet selv, mens grelle LED-lys blinker i takt med techno-musikken som pumper ut av anlegget. Råningen er Radas store lidenskap i livet, men stikker til syvende og sist ikke stort dypere enn meningsløst skryt over materielle gjenstander av tvilsom estetisk kvalitet. Med råningen som utgangspunkt, skildrer regissør Martin Dusek hvordan en generasjon unge tsjekkere lever et liv uten fremtidstro eller fremtidsplaner. For i takt med at deres gamle, utpimpede biler får stadig flere riper og bulker, stagnerer livene deres i en tankeløs og destruktiv rutine basert på overfladisk tilfredsstillelse som lukter av brent gummi, lyser i neon og akkompagneres av lydene fra hjemmelaget porno.

INTO THE CLOUDS WE GAZE er en tragikomisk dokumentarfilm om en fortapt generasjon som fyller tomrommet i livene sine med fest, fyll og sex - og et samfunn som ikke har noe mer å tilby dem.

 

Kortfilmen MAT GOC (Duzan Duong, 2014, 19 min) vises i forkant av INTO THE CLOUDS WE GAZE.

Kortfilmen om unge mennesker som nedstammer fra vietnamesiske innvandrere til  Tsjekkia viser hvordan disse føler seg mer tsjekkiske og «vestlige» enn vietnamesiske og «asiatiske» i forhold til identitet. De har et distansert forhold til sine foreldre og filmens tittel MAT GOC betyr rett oversatt «rotløs» eller «å ha mistet sine røtter». For en av brødrene i filmen bli en reise til Vietnam en sjanse til bedre å forstå hvor og hva han kommer fra.

Regi

Martin Dusek (1978, Tsjekkia) Filmer i utvalg: THE ANALOGS (2013), ZENY SHR (2010), POUSTEVNA, DAS IST PARADIES (2007)

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}